Go to Top
  • Нямате артикули в количката.

за нас

Олицетворение на червен калифорнийски червей

През 2015г. фирмата ни се специализира в производството на екологично чисти и здравословни продукти, защото органичните плодове и зеленчуци са изключително ценни за здравето на човека и неговото дълголетие. Започахме със закупуването на семена и посадъчен материал. Изучихме начините на засаждане и отглеждане на много и разнообразни култури. Изградихме екологично чиста градина и извършихме всички необходими процедури, които ни създадоха здрава и полезна реколта. Процесите, с които се сблъскахме ни накараха да търсим и изучаваме много полезна информация от високо специализирани професионалисти в областта на екологично чистото земеделие. С тяхна помощ отстранихме всичко, което можеше да навреди и унищожи чистотата на реколтата ни. Въпреки младостта на нашата фирма ние успяхме само за една година да произведем продукция, която се разпространяваше от доволните ни клиенти и сега сме равностойни конкуренти в областта на екологичното земеделие.

Успоредно с развитието на селскостопанската продукция изградихме Еко ферма „Био Булгари“, където създадохме 480 кв.м. лехи за отглеждането на Червен калифорнийски червей. Изградихме я в екологично чист район на България в Земенска планина. Червеният калифорнийски червей произвежда биохумус, необходим за наторяването на градината ни с всички полезни вещества и минерали за растенията. В ранната пролет на 2015г. започнахме с 80 кв.м. лехи с размножителен материал.Леха с биохумус 8 кв.м.

До средата на лятото ги удвоихме,Пет лехи с биохумус 40 кв. м.

а в края на есента ги утроихме.

Осем лехи с биохумус 64 кв. м. Биохумусът, който произведохме през тази година беше сравнително малък като обем и стигаше само за наторяването на нашата градина. В резултат на третирането на почвата с този био материал растенията, които отглеждахме дадоха здрава, вкусна и плодородна реколта. Доказахме, че все още е възможно да се храним със собствено производство и да пазим човешкото здраве, чистотата на природата и опазването на околната среда.